Alles wat u wilt weten over Kanjers uit de buurt.

Met ‘Kanjers uit de buurt’ ontvangt u anonieme profielen van mensen die werken of willen werken in uw vakgebied. U ontvangt alleen de profielen van werkzoekenden in uw regio. De ambities en wensen van de kandidaat zijn direct duidelijk en u weet meteen wat de kandidaat u gaat kosten via Metaalkanjers. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. U betaalt pas zodra u een arbeidsovereenkomst met de kandidaat aangaat. Bepaal zelf wie en hoe vaak u iemand uitnodigt. 

Hoe werkt Kanjers uit de buurt?

De eerste stap is voor u. De rest doen wij.

1. Aanmelden

U meldt zich snel en kosteloos aan voor ‘Kanjers uit de buurt’. Het enige wat we nodig hebben zijn een aantal gegevens van uw organisatie en wensen.  

Aanmelden

2. Activatie aanmelding

Metaalkanjers verwerkt uw aanmelding. Binnen 2 werkdagen wordt Kanjers uit de buurt voor u geactiveerd. 

3. Start met Kanjers uit de buurt

Kanjers uit de buurt is geactiveerd en dit betekent dat u de eerste anonieme profielen van de nieuwste metaalkanjers in uw inbox kunt ontvangen. De hoeveelheid kanjers die u ontvangt hangt af van het aantal werkzoekenden bij u in de buurt. 

4. Anoniem profiel

U ontvangt het eerste anonieme profiel? Leuk. In dit profiel vindt u al veel details van de kandidaat: de omgeving waarin de kandidaat woonachtig is, het huidige salaris of een salarisindicatie, opleidingen, cursussen, taal, functies die hij ergens heeft gehad (huidige en vorige werkgevers zijn anoniem) en een deel van de vaardigheden van de werkzoekende. Tevens ontvangt u de voorwaarden en de bemiddeling fee van Metaalkanjers die op dit profiel van toepassing zijn. 

5. U bent nieuwsgierig?

U wilt meer weten van deze kandidaat? Dan kunt u het volledige profiel bij Metaalkanjers opvragen. U weet al wat het huidige salaris of de salarisindicatie is van de kandidaat en wat de kandidaat kost via Metaalkanjers. 

Geïnteresseerd in deze kanjer? Bel of mail ons dan zo snel mogelijk voor een uitnodigingsverzoek. Hiermee geeft u aan dat u de kandidaat zou willen uitnodigen én het volledige profiel wilt ontvangen.

✔ Tip: handel snel als u echt geïnteresseerd bent in de kandidaat. U bent momenteel namelijk niet de enige die op zoek is naar een metaalkanjer. 

6. Kandidaat uitnodigen

Wij leggen uw vacature en organisatie voor bij de kandidaat. De kandidaat bepaalt zelf of hij/zij op de uitnodiging in wil gaan. Als de kandidaat openstaat voor een kennismaking, ontvangt u van ons direct het volledige profiel. 

7. Volledig profiel

In dit profiel staan alle details van de kandidaat: naam, leeftijd, woonplaats, werkervaring incl. werkgevers, specifieke ervaring (met machines, materialen, systemen, producten) en overige details. Ervaart u toch geen match na het zien van het volledige profiel en ziet u toch af van een kennismaking? Geen probleem. Dit kost u verder niets. U kunt gewoon verder zoeken naar een nieuwe kandidaat. Wel een match? Leuk!

8. Kennismaking kandidaat

Wij plannen vanaf nu alle gesprekken in voor u en de kandidaat. Van een eerste of tweede kennismaking tot aan een meeloopdag.

9. Match

U wilt de kandidaat een contract aanbieden? Dat is goed nieuws! Om de zorgvuldigheid en kwaliteit van het voorstel te borgen, is ondersteuning vanuit Metaalkanjers hierbij een vast onderdeel. Metaalkanjers weet waar de kandidaat ongeveer voor wilt tekenen. Dit helpt bij het doen van het beste aanbod. Zo voorkomt u dat de kandidaat alsnog (in de allerlaatste fase) bij een andere organisatie tekent. Een belangrijke bemiddelingsstap, want een gemiddelde goede kandidaat krijgt altijd meedere contractaanbiedingen (een kandidaat gaat gemiddeld bij 3 tot 5 bedrijven op gesprek). 

Geen match? Dat is jammer, maar u kunt gewoon gebruik blijven maken van ‘Kanjers uit de buurt’. Houd uw inbox goed in de gaten. Heeft u inmiddels echt haast bij het vinden van een nieuwe Metaalkanjer? Dan is RPO iets voor u!

10. Vacature vervuld

Gefeliciteerd! De kandidaat heeft bij uw organisatie getekend! Op basis van het salaris van de kandidaat worden de exacte bemiddelingskosten berekend. U ontvangt na het tekenen van het contract van ons de factuur voor de geplaatste kandidaat. U heeft de optie om de bemiddeling fee meteen te voldoen of om dit in 8 termijn te betalen (met garantie - u betaalt dan alléén als de kandidaat nog bij u in dienst is). Op de afgesproken startdatum gaat de nieuwe medewerker voor uw organisatie aan de slag! Op naar de volgende kandidaat?!

Direct aanmelden voor Kanjers uit de buurt?

Aanmelden

Bekijk de veelgestelde vragen voor antwoorden op al uw vragen

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Bel of mail ons dan gerust!

Neem contact op

Heeft u direct een nieuwe Metaalkanjer nodig? Dan is RPO geschikt voor een nóg sneller resultaat.