Veelgestelde vragen Kanjers uit de buurt

Algemeen

Voor wie is Kanjers uit de buurt?

Voor metaalbedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers en voor bedrijven die zich willen oriënteren op het aanbod werkzoekenden in de metaal. Zij nemen zelf de regie en bepalen zelf aan de aan de hand van de anonieme profielen of er interesse is in de kandidaat.

Waar helpt Metaalkanjers mij precies mee bij Kanjers uit de buurt?

✔ Wij werven het hele jaar door in de Benelux, exclusief naar kanjers in de metaal. Hierdoor hebben we een grote database van werkzoekenden alleen in deze branche voor u. 
✔ Connecties zijn er en systemen zijn ingericht. U hoeft daarom zelf niet alles uit de kast te halen om geschikte kandidaten te vinden. Geen dure werving tools, extra personeel of dure campagne nodig vanuit uw organisatie dus. 
✔ Matchen uw zoekresultaten met de wensen van de kandidaat? Dan ontvangt u vanzelf de passende profielen (anoniem). 
✔ Wij regelen dat u profielen ontvangt van passende kandidaten.
✔ Plannen de kennismakingen en helpen met juiste voorbereidingen en tips.
✔ Ondersteunen u in het contractaanbod (wij weten wat de kandidaat wil).
✔ Staan in nauw contact met u en de kandidaten.

Kan ik een kandidaat direct in dienst nemen?

Ja! U kunt een kandidaat direct zelf in dienst nemen. De kandidaat hoeft niet eerst gedetacheerd of ingeleend te worden via Metaalkanjers. Hierdoor is een medewerker direct ‘one of the guys’. Dit is tegenwoordig een belangrijke voorwaarde van een werkzoekende in de metaalindustrie.

Ik ben met spoed op zoek naar een medewerker, kunnen jullie helpen?

We kunnen zeker ook helpen met het zoeken naar passende kandidaten. Als u deze hulp wenst, adviseren we u gebruik te maken van onze andere service: RPO. Met Kanjers uit de buurt heeft u namelijk zelf de regie en bekijkt en bepaalt u zelf wat er mogelijk en beschikbaar is. Met RPO helpen wij specifiek bij het vervullen van uw vacature. Hiervoor krijgt u 60 dagen lang uw eigen Recruitment en Marketing vanuit Metaalkanjers. Bekijk hier de mogelijkheden.

Ik ben voor verschillende vestigingen / landen op zoek naar nieuwe medewerkers.

Metaalkanjers is actief in de Benelux en daarom kunt u met Kanjers uit de buurt profielen ontvangen van kandidaten uit België, Nederland én Luxemburg.

Aanmelden

Hoe kan ik mij aanmelden voor ‘Kanjers uit de buurt’?

Heel eenvoudig, door u hier in te schrijven.

Wat gebeurt er na aanmelden?

Mailservice-aanmelden

Meld u aan

Ontvang direct kandidaten in uw inbox

Mailservice-uitnodigen

Nodig uit

Nodig zoveel en zo vaak kandidaten uit als u wilt

Mailservice-vacature-invullen

Gefeliciteerd!

U kunt de kanjer direct in dienst nemen!

Wat kost aanmelden voor Kanjers uit de buurt?

Aanmelden is geheel kosteloos en kan direct via deze link. U betaalt pas als u een contractaanbod doet voor een kandidaat.

Kan ik me ook weer afmelden voor ‘Kanjers uit de buurt’?

Natuurlijk. Afmelden kan op ieder moment, wanneer u wilt. Aangemeld blijven heeft als voordeel dat u altijd een kijkje kunt nemen wat de markt momenteel te bieden heeft (hoe groot is het aanbod kandidaten op dit moment)? Zo bent u altijd voorbereid op het moment dat u zelf een kandidaat nodig heeft.

Profielen en kandidaten

Profielen

Waarom ontvang ik eerst een anoniem profiel?

Wij beloven onze kandidaten dat ze alleen écht passende uitnodigingen krijgen. Dat betekent dat wij willen voorkomen dat onze kandidaten gebeld kunnen worden door elke geïnteresseerde die mogelijk niet eens aan zijn of haar wensen kan voldoen. In een anoniem profiel vindt u voldoende informatie om te bepalen of u überhaupt verder kunt en wilt met de kandidaat.

Hoelang duurt het voordat ik het eerste anonieme profiel kan verwachten?

Dit kan heel snel gaan, maar kan ook wat langer duren. Dit hangt af van het aanbod kandidaten op het moment, de regio en het vakgebied waarin u een medewerker zoekt. Dit varieert gedurende het jaar.

Moet ik betalen voor een anoniem profiel?

Nee hoor! Wij stellen kandidaten eerst anoniem voor zodat u niet direct vast zit aan traditionele recruitment voorwaarden. De voorwaarden zijn pas van kracht wanneer u het volledig profiel opvraagt en de persoon daadwerkelijk aanneemt.

Kandidaten

Ik zoek alleen kandidaten uit de omgeving.

Dat komt goed uit. Als een werkzoekende zich aanmeldt bij Metaalkanjers geeft diegene een zoekgebied aan (de maximale afstand die hij of zij bereid is om af te leggen). De meeste werkzoekenden kiezen voor een maximaal zoekgebied in een straal van 30 km.

Is het uitnodigen van een kandidaat vrijblijvend?

Ja, u kunt zo vaak en zoveel kandidaten uitnodigen als u wilt. De kandidaat bepaalt zelf of hij of zij op de uitnodiging in gaat. Dat hoort u dan van ons. Interesse? Dan zijn de kennismaking, vervolggesprekken én mogelijke meeloopdagen ook geheel vrijblijvend als er géén contract tot stand komt. Als er wel een contract tot stand komt, betaalt u pas voor de diensten middels een bemiddeling fee.

Wanneer weet ik wat een kandidaat zal kosten?

Zodra u een anoniem profiel ontvangt van een kandidaat weet u direct wat de kandidaat zoekt, verdient en kost wanneer u beslist de kandidaat in dienst te nemen. De bemiddeling fee* is pas van toepassing bij de totstandkoming van een arbeidsovereenkomst met de kandidaat. De fee wordt berekend op basis van het bruto jaarsalaris van de kandidaat. 
*Alle informatie over de bemiddeling fee vindt u onder het kopje ‘bemiddeling fee

Hoe groot is de kans dat we een geschikte kandidaat vinden via Kanjers uit de buurt?

78% van de metaalbedrijven waar we mee samenwerken heeft minimaal één kandidaat aangenomen via Kanjers uit de buurt. U heeft zelf de leiding en bepaalt wanneer u ingaat op een interessant profiel.

Hoe lang blijft een kandidaat beschikbaar via Kanjers uit de buurt?

U bent niet de enige die de anonieme profielen van deze ‘Kanjers’ ontvangt. Een kandidaat krijgt vaak meerdere uitnodigingen. Dit kan snel gaan. De kandidaat maakt dan vaak een top 3 van de bedrijven waar hij of zij langs wil gaan. Ervaring leert dat een kandidaat snel een keuze maakt (binnen twee werkdagen).

Voorwaarden

Ik wil graag zelf contact opnemen met de kandidaat, kan dat?

Wij zijn de tussenpersoon voor kandidaat en helpen met het plannen van de kennismaking, vervolggesprekken en contractaanbod. Wij beloven de werkzoekende te ontzorgen en vanuit die gedachte loopt contact met kandidaten altijd via ons.

Is ondersteuning bij het contractaanbod nodig vanuit Metaalkanjers?

Ja, dat is nodig en vooral heel belangrijk – voor de werknemer, maar zeker voor u als potentiële werkgever. Uit ervaring weten we dat het belangrijk is om meteen een serieus aanbod te doen. Kandidaten krijgen namelijk al snel meerdere uitnodigingsverzoeken en daardoor ook snel een of meerdere contractaanbiedingen. Wij helpen u daarom met een goed aanbod waarvan wij denken / weten dat de kans reëel is dat de kandidaat het aanbod zal accepteren.

Wat gebeurt er als er geen contractaanbod wordt gedaan?

Als u een volledig profiel heeft opgevraagd, er een kennismaking is geweest, maar u geen contractaanbod heeft gedaan, is de hele procedure kosteloos. Jammer natuurlijk, maar u kunt weer opnieuw en geheel vrijblijvend opzoek naar een nieuwe geschikte kandidaat via Kanjers uit de buurt. Houd uw inbox goed in de gaten!

Bemiddelingsfee

Welke werving & selectie fee biedt Metaalkanjers?

1) Werving & Selectie | standaard 
Zeker van uw zaak dat de kandidaat past binnen uw organisatie? Dan is dit een goede keuze. U biedt de kandidaat zelf een arbeidscontract en bent zelf verantwoordelijk voor een goede inwerkperiode. De werving en selectie fee wordt berekend over het bruto jaarsalaris en wordt in rekening gebracht wanneer er een arbeidsovereenkomst tot stand is gekomen. U betaalt eenmalig een vast bedrag na een getekende contractovereenkomst. 
45% van onze opdrachtgevers kiest voor deze optie. 

2) Werving & Selectie | 8 termijnen & garantie (meest gekozen)
Vindt u het spannend of de kandidaat wel past binnen uw organisatie? Kies dan voor de 8 termijnen & garantie. U biedt de kandidaat zelf een arbeidscontract en bent zelf verantwoordelijk voor een goede inwerkperiode. De werving en selectie fee wordt berekend over het bruto jaarsalaris en vermenigvuldigd met omrekenfactor 1,6 en vervolgens gedeeld door 8. De eerste termijn wordt in rekening gebracht wanneer er een arbeidsovereenkomst tot stand komt (termijn 1). De tweede en daaropvolgende termijnen worden in rekening gebracht vanaf de start op iedere eerste dag van de maand. Dit betreft de resterende maanden. Garantie: gaat de kandidaat vroegtijdig uit dienst (binnen of buiten de proeftijd)? Dan stopt ook de facturering van de eventuele overige maanden. Het ‘risico’ dat u of de kandidaat snel opzegt, wordt zo afgedekt.

Voorbeeld  
Een kandidaat of u beëindigt het contract in de proefperiode van een maand. Dit kost u via: 
Werving & Selectie | standaard eenmalig 7.500 euro. 
Werving & Selectie | 8 termijnen & garantie maandelijks 1.500 euro. Nu dus 3.000 euro en na 2 maanden 4500 euro etc. 
50% van onze opdrachtgevers kiest voor deze optie.

Wanneer betaal ik een bemiddelingsfee?
anjers uit de buurt werkt op basis van no cure no pay. U hoeft alleen te betalen wanneer u een volledig profiel heeft opgevraagd én daadwerkelijk een arbeidsovereenkomst aangaat met deze kandidaat. Tot die tijd zijn al onze investeringen en werkzaamheden kosteloos.
Een voorbeeld: u ziet een interessant anoniem profiel, vraagt het volledige profiel op, er volgt een kennismakingsgesprek met de kandidaat. Zijn jullie beiden tevreden en willen jullie samenwerking aangaan? Dan wordt het contract aangeboden en getekend. Na het tekenen van het contract betaalt u pas de fee.
Wat kost de bemiddelingsfee?
De bemiddelingsfee is er vanaf 20% van het bruto jaarsalaris van de kandidaat. De hoogte van de fee is afhankelijk van de functie, met een minimum fee van: € 7.490,-

Percentage en fee per functie:
1) Productie dagdienst: 20% | met een minimale bemiddelingsvergoeding van € 7.490 in dagdienst en | € 8.490 in ploegendienst. 
2) Bedrijfsbureau: 22,5% | met een minimale fee van € 8.990,-.
3) Sales: 22,5% | met een minimale fee van € 9.990,-.
4) Management: 25% | met een minimale fee van € 11.490,-. 
Wist u dat: u met Kanjers uit de buurt 20-30% bespaart op bemiddelingskosten (op basis van markconform tarieven die worden gehanteerd door andere recruitmentbureaus). 

Wat wordt er gerekend onder het bruto jaarsalaris?
Het salaris van de kandidaat op basis van een voltijd dienstverband (40 uur) in het eerste dienstjaar. Onder dit bruto jaarsalaris wordt mede verstaan: een (eventuele) dertiende maand, vakantiegeld en ploegentoeslagen die aan de kandidaat wordt toegekend.
Kan ik de fee in delen betalen?
Dat kan wanneer u kiest voor Werving & Selectie | 8 termijn en garantie zolang de kandidaat nog bij u werkt en / of in dienst is.
Wat als ik de werknemer uit dienst wil hebben?
Met Werving & Selectie | 8 termijn & garantie kunt u binnen de proefperiode per direct afscheid nemen van de kandidaat. Zo betaalt u dit risico af. Buiten de proefperiode? Dan gelden hiervoor dezelfde regels als wanneer u afscheid wilt nemen van een van uw huidige werknemers.